Record Chief és Chief 2Inch, a VÁLSÁGönvédelmi

VÁLSÁG! Nyomor van, csóróság és lecsúszás. Ellenben bűnözés is dübörög, hiszen nem lett két hét alatt közbiztonság, és nem lett új korszak sem.
Ilyenkor az önvédelmi eszköz – ami alapértelmezésben a gáz- és riasztófegyver – beszerzésénél is az igényesség, és a külső háttérbe szorul, az ár válik döntő tényezővé. Mivel pedig az euróárfolyam immár csak számtanpéldában létező magasságba emelkedett, a német fegyverek többségének ára együtt emelkedik az autóhitelével.
De van egy germán típus, ami talán még így is a megfizethető (értsd: 30 ezer alatti) kategóriába esik, ez pedig a Record Chief, melynek nemrég megjelent a rövid csövű kivitele is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Chief modellt eredetileg az SM Rhöner gyártotta, majd annak csődje után a Record Firearms Gmbh vette át a készítését. A fegyvereket 9 mm R Knall gáz-riasztó mellett .380 ME Gum gumis lőszeres kivitelben is exportálják. De nem nekünk, hanem Putyin Oroszországába, vagy akár Erdélyben élő honfitársaink is megvásárolhatják és viselhetik alanyi jogon megkapható engedéllyel.

Kifejezetten alsó középkategóriás, sallangmentes kis fegyver, a hatlövetű 9 mm R Knall revolverek között a könnyebbek közé tartozik, a 2Inch verzió pedig a legkisebb is.

Acél: a tűzfalbetét, kakasbetét, csőbetét, dobforgató koszorú. összességében tehát a spiáter fődarabok ellenére is tartós holmi.

A dobnyitás Colt rendszerű, és a dob is hátulról nézve balról jobbra forgat be.

A tesztek során – és saját Chief modelljeimmel – kb. 150 lövést adtam le, semmilyen probléma nem volt, Umarex-Pobjeda, Fiocchi, Lapua, RWS riasztókkal, Umarex és Wadie gázokkal pedig olyan kéttucat lövés ment ki 3 fegyverből, gond nélkül.

Tehát válságon túl is ajánlható, aki olcsó, de megbízható nem halálos önvédelmi eszközt akar, amitől szükség esetén fájdalommentesen szabadulhat meg. Mert a sün nem véd meg, de ha önvédekezel, akkor te ellened lép fel.

UPDATE: raktam fel képet az időközben megjelent nikkelezett 2Inch Chief verzióról!

Vélemény, hozzászólás?