CN humán teszt – 9 mm PAK gázpisztolyból


A www.9mm.hu önként felajánlkózó újabb szuicid hajlamú, hősies fórumozója, Poresz jóvoltából újabb humán gázpisztolytesztet hajtottunk végre. Ezúttal a leggyengébb hatóanyagú 220 mg CN (klóracetofenon) 9 mm PAK Wadie töltényt alkalmaztuk. Lila kupakos, originál, frissen vásárolt csomag, még több, mint fél év szavatossággal. Ennek ellenére egyik gázpisztoly szánját sem mozdította hátra, egy lövésből akadály, ezért kellett a másik fegyverre váltani villámgyorsan. Az alkalmazott fegyverek: Zoraki 906 és egy Keserű Művektől származó Blow F92 (“terek nagybüretta”) – mindkettő amúgy kifejezetten megbízhatóként ismert.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A célszemély szemüveget viselt, 3 méterről futott neki, 2 lövést kapott, kb. 1,5 méterről, majd kb. 50-60 centiről. Eléggé kiütötte, de az utóhatás mértéke, hosszúsága meg sem közelítette az itt megtekinthető CS, PV, és PV-CS 4-4 lövések után tapasztaltakat.

Tehat sem a Wadie CN-töltényei, sem maga hatóanyag nem javasolt ezután sem, de szükség esetén, ha nincs más, akkor elegendő lehet.

Poresz saját élmenyei:

“Elhatároztam, kihasználva a gyengébb hatóanyagot, véget vetek gvass1 szerencseszériájának. Sajnos nem kell GVASSKILLER feliratú pólót rendelnem, nem sikerült a szövegkiemelővel életveszélyesen összefirkálni az ingét. (Ráadásul a “kés” figyelmetlenség okán a zsebemben maradt.)
A két lövés olyan volt, mintha erősen arcon dobtak volna egy marék éles kaviccsal. Hiába volt várható az első lövés, mégis megtorpantott a meglepetés: “Ez mi a f@ßom?” A második lövés után már úgy éreztem, mintha túl sok melegítőkenőcsőt – például Ben-Gayt – kentek volna rá és rengetek tűvel szurkálták volna. Ez még úgy-ahogy elviselhető volt, de ösztönösen behunytam a szemem, és nem igazán volt kedvem megpróbálni kinyitni.
A látásom elvesztése volt a legkellemetlenebb, a stáb jót derült azon, hogy a “Fordulj erre!” felszólításra érdekes irányokban nézelődtem – volna.
A videón látható lesz, mihelyt kinyitottam a szemem, azonnal elkezdtem könnyezni, semmit se láttam a könnyfátyoltól.
A teszt előtt az az “okos” ötletem támadt a gyengébb hatóanyag apropóján, mérjük az időt, mikor múlik el a hatás mosakodás nélkül. Néhány perc csukott szemmel ácsorgás után eluntam a dolgot: világos volt, estig onnan nem megyek sehova, ha nem kérek vizet.
Szerintem Kaliber stábja ezt a tesztet úszta meg a legkisebb vízszámlával, kb. egy liter elpancsolása után újra láttam. Kb. 7-8 perccel az első lövés után saját lábamon visszataláltam a szerkesztőségbe.
Érdekes, miután nyitva tudtam tartani a szemem, periodikusan – ezt nem mértük – könnyezés “rohamaim” voltak.
Anno, amikor unokatestvéremmel a lejárt PV és CS töltényeket ellőttük, kíváncsiságból belesétáltam a gázfelhőbe. Az ott megtapasztalt fullasztó érzésnek itt nyoma se volt.
Nem tudom, ez a CN hatása-e, de nagyon száraznak érzem a számat, még most is szomjas vagyok több pohár víz után. Ezt azóta érzem, mióta elgyalogoltunk a “tetthelyről”.
Hazafelé kicsit erősebben kisütött a nap, elkezdtem könnyezni-hunyorogni, és minta valami ér lüktetését éreztem volna a szemem körül.
Jelenleg úgy háromnegyed órája vagyok itthon, biztos, ami biztos szappannal-vízzel megmostam az arcom. Kicsit melegnek érzem, és a szemem tompán fáj – mintha parázs lenne a helyén, mint amikor sokat nézem a monitort vagy lázas vagyok, de egyébként minden normális.

Módosítás: Kimaradt: szaglás. Örülnék, ha egy náthát csak ennyi orrfolyással megúsznák. Gvass1-nak említettem, valami furcsa égett szagot érzek, azóta rájöttem, ez az a Zenon kenőcs, amivel az alkaromon egy hegszerű valamit kenegetek. Hazaérve teszteltem a szaglásomat, a kakaóport és a kávét ugyanúgy érzem, mint CN nélkül. “

Vélemény, hozzászólás?