IWA2013-6.- puskák 2.

A vállfegyver-újdonságok bemutatását a Taurus, Armi Chiappa, Ceska Zbrojovka, Luovo Arms, Browning gyártók fegyvereivel folytatjuk. Illetve a Chiappa szupercool Tripla Threat sörétese esetében biztosan tudjuk, hogy azt valóságban a török Akkar gyártja, a Browning Maral-nál pedig csak sejtjük, hogy nem Liege-ből származik. Amúgy is eléggé eltolt konstrukció a csak jobbkezes ismétlőfogantyújával.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Taurus GT9 pisztolykaliberű öntöltő karabélya viszont maximálisan tetszett, teljesen kétkezes, jó sütésű, könnyű, kérdés, hogy lesz-e mifelénk valaha is forgalmazva, és mennyiért? Az USA-ban 2 éve mutatták be kiállításon, de azóta sem kapható. A cseh Luovo .40 SW AR-15-öse ugyanez a műfaj, csak még izgalmasabb külsővel.

A CZ új ismétlőpuskája, az 557 bizonyára remek vadászfegyver, de én nem izgulok rá az ilyesmire.

Ugyancsak nem igazán csigáztak fel a Chiappa Badgerjei, melyek ronda kis vadászpuskák, de összecsukhatóságukkal az orvvadászok kedvencei lehetnek inkább. Kis jóindulattal meg túlélőfegyverek mondjuk pilótáknak, hajósoknak, terepjárósoknak. Persze csak szerencsésebb történelmi fejlődésű vidékeken.

Vélemény, hozzászólás?