CZ Scorpion Evo3 S1 – 9 mm Luger öntöltő karabély


A cseh Skorpion Vz.61 7,65 Browning géppisztoly félautomata polgári változata már szerepelt a Kaliber magazinban, csakúgy, mint a 9 mm PAK gáz-riasztó kivitele (erről videó is van). Most a nevet megöröklő, de immár ízig-vérig 21. századi műanyagtokos utód polgári kivitelét a Scorpion Evo3 S1-et mutatjuk be, kétrészes videóban. A fegyver immár teljesen műanyagtokos, a szánakasztó kivételével teljesen kétkezes, kiváló az ergonómiája, és rendkívül jól uralható, pontos fegyver. Legfontosabb persze, hogy a nevetséges 7,65 Brg. helyett immár a 9 mm Luger lőszert tüzeli az új fegyver.
Bővebben a 2013. júliusi, 183. Kaliber magazinban olvashatnak róla!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A modernséget persze már a forma is sugallja, de az olyan alapárban a fegyverhez tartozó kiegészítők is, mint a tok tetején és az előagy három oldalán végigfutó picatinny-szereléksínek, vagy a levehető, de nagyon jól látható diopteres irányzék.

A karabély szabad tömegzáras, csukott zárpozícióból tüzel, elsütőszerkezete kakasos.

A sütése ugyan kicsit nyúlós, de stabilan vállba fogva már nem zavaró, és a harci irányzékok ellenére nagyon figyelemreméltó szórást lehet vele lőni.

A tesztelt fegyver polgári (sport) célra megszerezhető és tartható, bár ára eléggé borsos: 30 ezer cseh korona, tehát olyan 360 ezer forint az ára Csehországban. Itthon a hiperáfa és lényegesen kisebb fizetőképes kereslet okán sokkal többet kell érte fizetni.

A videót FOLYTATJUK!

(köszönjük a tesztfegyvert a Harmónia Vadászboltoknak!)

Vélemény, hozzászólás?