Ekol P29 és Special 99 gázpisztolyok

A videóban szereplő két gázpisztoly Keserű Head Hunter és Security néven is forgalomban van/volt – Magyarországon is eléggé elterjedt darabok. Török gyártmányúak, 9 mm PAK kaliberűek, 8-darabos tárkapacitással. Kellemesen lapos és kompakt kis gázpisztolyok, melyek egészen megbízhatóak is. Azonban hiába a DA/SA elsütőszerkezet, nincs sem kakas biztonsági állás, sem repülő ütőszeg, így gyári állapotban tűzkészen nem viselhetőek:-((.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Természetesen alacsony árukhoz csodát ne várjunk (25 ezer HUF alatt van még a titán-nikkelezett kivitelük is, MKH-lehúzással együtt – www.gunbox.eu ) – jórészt spiáterből vannak, bár például a túlméretes ütőszegvég és a masszív cső/szán (P29) kedvező hatással bír az élettartamukra.

Örömteli, hogy részleges szétszerelésük egyszerű, a szétszedőkar puszta kézzel kivehető. Összerakáshoz már egy tollat is igénybe kell venni, hogy vissza tudjuk tuszkolni.

Bár a kezelőszervek élethűek (ha a Beretta M85 Cheetah-hoz viszonyítjuk), és egészen jó az ergonómia, sajnos a kétkezes biztosítókarok végei élesek, húsosabb kezűeknek nem kényelmesek.

A teszt során a P29-ből vacak Umarex-Walther (Pobjeda) és jó minőségű Fiocchi töltényeket is ellőttünk, akadály nem volt. Még revolverezve is megbízhatóan gyújtja a töltényeket, így különösen fájó a tűzkészen viselhetőség hiánya.

Vélemény, hozzászólás?