Drulov M70 .22 LR szabadpisztoly

A gyors piff-puff akciókat kedvelőknek nem lesz szíve csücske ez a videó. A benne szereplő csehszlovák szabadpisztoly ugyanis csupán egylövetű. A Drulov M70 ennek ellenére igazán szerethető, halálpontos jószág. A merev reteszelés, a szabadon álló vastag, hosszú fegyvercső mind a .22 Long Rifle lőszer pontosságának maximális kihasználását szolgálják. Ehhez jön még a videóban szereplő változat kiváló gyorsítós elsütőszerkezete. A Drulovokat mai napi gyártják, minimális módosításokkal. Örökzöld, mint Karel Gott slágerei! (höhöhö)

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Ja, igen: a szabadpisztoly nem azért szabad, mert szabadon tartható! Hanem, mert a sportoló kezét nem kötik meg a szabályok, például a csőhosszt, sütési erőt, markolatformát illetően.

(Mellesleg van szabadon tartható 6 mm start/5,5 mm ólomlövedék muzeális konverziója is by Keserű Művek.)

A Drulov M70 forgó-tolózáras, mint egy vadászpuska, 2 db reteszelőszemölcse van hátul a záron, ezek a tok megfelelő kimunkálásaiba reteszelnek. Masszív, teljesen acél pisztoly.

Töltése során a nyitott zár elé csak be kell dobni a lőszert, majd a zár becsukásakor azt csőretölti, a lövés után pedig a zár energikus hátrahúzásával vethetjük azt ki. No persze a filléres, ezeréves ruszki Vostok-lőszernél ez nem fog menni…

A Drulovok ára az 5-20 ezer forintos mezőnyben mozog, persze ha megvan hozzá az engedélyünk a megfelelő minősítéssel.

Vélemény, hozzászólás?