Glock 21 Gen4 .45 ACP- 1. rész

A legnagyobb kaliberű és legnagyobb tokméretű Glock címét több, mint 20 éve a .45 ACP Glock 21 birtokolja. A nagyságnak vannak azonban átkai is, melyen először az SF (Short Frame) markolattal próbáltak fogást találni. De egy ideje már a legfrissebb Glock fejlesztés, a Gen4 is begyűrűzött a „nagyágyú” termékvonalára. Egy ilyent próbáltuk mi is ki, összehasonlítva egy Gen3-as Glock 21-gyel.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az eredeti Glock 21-ekkel (kivéve az SF) fő gond a brutálisan vaskos és eléggé szögletes markolat volt, ezt még az átlagos férfikéz sem nagyon tudta rendesen megfogni, nemhogy mondjuk egy 50-kilós rendőrlányka. (Igen, a Castle sorozatból a nyomozócsaj bejövős, azért villan fel a videóban:-))

Gyors tüzeléskor, vagy különösképpen egykezes megfogáskor nekem (90+ kilós felnőtt férfiegyed) is olyan bizonytalan érzésem volt, hogy sokkal kisebb felületen fogom a pisztolyt, mint azt jónak látnám. Az SF esetében már ugrásszerűen javult a komfortérzetem.

Node mi van azokkal, akiknek meg éppen, hogy sokkal nagyobb a kezük? Rendszeresítsen az adott Police Department kétféle vagy akár háromféle pisztolyt? Dehogyis, erre találták ki a műanyagtokos pisztolyokon a cserélhető markolatpaneleket.

Amik ugye a Glock Gen4-eken nem cserélhetőek, hanem felpattinthatóak, és egy stifttel rögzíthetőek. Igen, a stift sajnos még mindig műanyag, és hajladozik cserekor.

A Gen3 modellekhez képest-bővebben a műszaki különbségekről és teszteredményekről majd a második részben.

(A tesztfegyver biztosítását kösztönjük az M-Zero fegyverszaküzletnek!)

www.glock.hu

Vélemény, hozzászólás?