Ruger American pisztoly 2. rész

Ruger American pisztoly a Kaliber 242. címlapján

 

A Ruger American pisztolyt ebben a részben részlegesen szétszereljük (ez igen egyszerű), és felismerhető lesz, hogy mennyire hasonlít a SIG Sauer P320-hoz az alapkonstrukciója, még abban is hasonlóak, hogy a szánban nincs ütőszegblokkoló biztosítója. Az American esetében is egy műanyag héjban van a gyári számmal ellátott fődarab, azaz egy acélkeret, vezetőleécekkel és az elsütőszerkezet tokban levő elemeivel, de például nem annyira moduláris, mint a SIG, hiszen a külső műanyag héjből nincsen többféle méretű és színű, melyek utólag lennének megvásárolhatóak.

A videón látszik egy fura hiba is, amikor az ütőszeg nem csapott rá a töltény csappantyújára, mintha nem lett volna megfeszítve az ütőszeg, de ez a teszt későbbi fázisában nem ismétlődött meg.

A videóban tapasztalt 3×5 lövésnyi 20 méteres szórás szolgálati célra használható, bőven mellkason, illetve 80%-a fejméreten belül van, de ha az ugyanakkor tesztelt Ruger LC9s zsebpisztolyéhoz hasonlítom, akkor nem túl jó. Nyilván a tesztelő volt a lőkészség nélküli b.lfasz…

 

Köszönjük a tesztfegyvert a Vadvil.hu -nak, mint importőrnek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.