Taurus .44 Magnum, Dirty Harry Brazíliából

Bizonyára mindenki szeret elgondolkozni azon pihent óriában, hogy kedvenc filmhőseink milyen fegyver viselnének, ha egy másik országba, esetleg korba helyeznénk őket.
Johan Mihajlovics Ramboszkij a második világháborúban Maxim géppuskával csípőből kaszálna, James Bond, ha amerikai lenne, valószínűles egy S&W Bodyguardot hordana, de az a legbiztosabb, hogyha Dirty Harry latin-Amerikában szolgálná törvényt, akkor pontosan ilyen .44 Magnum Taurus lapulna hónaljszagú tokjában.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A brazil Taurus .44 Magnumja szerkezetében nagyon jól, de némileg leegyszerűsítve másolja az igazi San Francisco-i detektív fegyverét, maga a cég is S&W-klóngyártóként indult. A minőség bár sokat javult az idők során, de a kidolgozás még mindig inkább brazilos, lásd durva felületű tűzfal, vagy a működési hiba az elsütőszerkezetben.

A Taurus tesztfegyver hatlövetű, N-frame-hez közelálló méretű, egyidejű hüvelyürítéses, oldalra kifordítható dobos revolver, DA/SA elsütőszerkezettel.

Ez utóbbinak a revolverező funkciója nem bizonyult jónak, folyamatosan elcsettent, valamiért gyengén ütött be a kakas/ütőszeg. A kakas útja elegendőnek tűnt, jobb híján a kakasrugó gyengeségét okoljuk a hibáért. SA-ban problémamentes volt.

A 2×4 kompenzátorfurat kiválóan csökkentette a hátrarúgás felfele csavaró nyomatékát, ellenben zajossá és közelharcban veszélyessé teszi a fegyvert.

Persze ezt nem kifejezetten rejtett viselésű önvédelmi fegyvernek szánták, inkább vadász/vadászönvédelmi revolver. Már ha a revolverezése is működik.

Vélemény, hozzászólás?