Walther PPS = P99+úthenger

A Walther pár évvel ezelőtt bemutatott lapos szubkompaktját is a festői Brnoban volt alkalmunk tesztelni. Hiszen ez tipikusan egy rejtett viselésre optimalizált önvédelmi pisztoly, amire Banánisztánban pont nulla igény van.
A fegyver a 2010. októberi (150.) Kaliber címlapján is díszeleg, ott lehet további részleteket olvasni róla.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A pisztoly kiválóan ötvözi a P99 formajegyeit egy Glock belvilágával, és mindezt egysoros tár mellett teszi, innen a szuperlapos kivitel. Övön belüli tokban igazi komfortérzet-növelő. Minden szempontból.:-)

A PPS a Police Pistol Slim/Schmal rövidítése, 9 mm Luger és .40 SW kaliberekben készül, elsősorban az USA CCW piacra. Mi a 9 mm Luger verziót teszteltük, mely feltünően kis hátrarúgású a könnyű műanyagtok és rövidke cső ellenére.

A szétszedés és a kezelőszervek mind a Glockot idézik, kivéve a lefele fordítandó kar formátumú tárkioldót, mely viszont kifejezetten nem esik kézre. Ettől a hibától eltekintve megbízható és jól használható kis pisztoly, kategóriájában határozottan kellemesnek mondható szórással.

A gyerekzár megoldása – ha már kell ilyen egy pisztolyra egyáltalán – talán a legjópofább az összes eddig látott hasonló konstrukció közül, hiszen a markolat hátsó paneljébe integrálták.

A PPS remekül folytatja a Walther hagyományait, melyet a PPK 1931-es megjelenésével alapoztak meg az önvédelmi zsebpisztolyok terén. Elsődleges önvédelmi fegyvernek vagy tartalékpisztolynak is ajánlható lenne egy szerencsésebb történelmi fejlődésű országban.

Vélemény, hozzászólás?