Armcross Leopro, a fordított világ (x)

A Tell Vilmos-legenda és a középkori kosztümös filmek kapcsán minden bizonnyal mindenkinek ismerősek a számszeríjak. Ezek voltak a keréklakatos
feketelőporos tűzfegyverek megjelenéséig a leghatékonyabb "egyéni lőfegyverek". Most a középkorból a 21. századba kalauzoljuk a nézőt, az Armcross Leopro számszeríjak anyagukban és elrendezésükben is korunk termékei.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Már első ránézésre szembeötlő, hogy az egész eszköz rendkívül kompakt, minden kiterjedésében töredéke egy hasonló teljesítményű klasszikus számszeríjnak. Ennek oka a “bullpup” elrendezés, a hátrafele nyilazott reflexek, melyek felhúzva alig 25-30 cm szélességet eredményeznek. Tömege is csupán 3,7 kg.

Az ágyazás üvegszálas műanyag, a reflexek szénszálerősítésű kompozitból készülnek, a kifutó pedig grafitalapú.

A Leopro felhúzása a 175 fontos (80 kg) húzóerő ellenére kifejezetten könnyűnek tűnik, lövéskor ugrik egy kicsit, de nagyon nyugodtan, teljesen rezonanciamentesen viselkedik.

A komplett szettben mindent megtalálni, ami a sikeres számszeríjászkodáshoz kell: hordmellény, 4 vessző, pótidegek, távcső, tár, szerszámok. De természetesen a Leopro számszeríj önmagában is megvásárolható.

A videóban látható terepzöld mintáson kívül öszi erdő színben, fekete, és fekete-narancs konfigurációkban is létezik.

A Leopro láthatóan átgondolt, profi eszköz, ára is ezt tükrözi, nem a néhány tízezer forintos kategóriában gondolkozók számára készült.

(A számszeríjak a hatályos magyar jogszabályok szerint szabadon tarthatóak, és bizonyos biztonsági szabályok betartása mellett magánterületen, lőtéren használhatóak is céllövészetre. Vadászati célra alkalmazásuk jelenleg tilos.)

A Leopro számszeríj forgalmazója: http://www.armcross-szamszerij.hu

Vélemény, hozzászólás?