Keserű State Police (Voltran Majör), a megfizethető életérzés

Akármilyen szánalmas is, de ára miatt a State Police típus az egyik legnagyobb darabszámban eladott gázpisztoly Magyarországon. Az eredetileg Voltran Majör nevű szerkezetet előbb átnevezték State Police-ra, majd nemrégiben megkapta a PA-63 designt is. Biztonsági őr szem nem maradhat szárazon!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mert ez az a réteg, aki potenciális vásárlóként megjelenik, aki egész életében rendőr akart lenni, de bizonyos objektív okok miatt (szellemi képességek, durvaság, alkoholizmus) sosem válhatott azzá. Ugyanakkor feketén dolgoztatják a minimálbér alatt, és még a “nagyberetta” huszonezres ára is mellbevágja, mint a cefreszag. De egy vidéki fatelep őrzésére mégis olcsóbb és célszerűbb egy ilyen humanoid egy ilyen gázpisztollyal, mint egy intelligens őrkutya.

Ennyit a szociológiáról, most nézzük magát az eszközt. Egy bruttó 15-16 ezer forintos török terméktől csodát ne várjunk. A State Police 9 mm PAK-kaliberű, 7-lövetű, egysoros táras, csak single action elsütőszerkezetű, külsőkakasos gáz-riasztó fegyver.

Biztosítója nem fesztelenít, a tárkioldó a tok aljára került, a szán csak a tár adogatótömbjében akad meg. A fődarabok és a kakas is spiáter, de meglepő módon a hüvelykivető orr és az elsütőrúd is acél, vélhetően azért, mert az alkalmazott puha spiáter ilyen vastagság mellett szétmállana.

Minden szidás ellenére a felvételek során leadott kb. 20 lövés alatt Fiocchi 9 mm PAK riasztóval hibátlanul üzemelt.

Sokkal többet durrogtatni nem mertünk, túl sokat fogyasztana a nem túl daliás élettartamból.

A Voltran/Keserű Army “nagyberetta” esetében azt mondhattuk, hogy a magát akcióhősnek képzelő vevőt nem szeretjük, a gázpisztoly maga rakétázni-durrogtatni teljesen rendben van az áráért.

Nos, a Majör/State Police esetében a vevő még csak nem is Steven Segalnak, hanem magyar sünnek képzeli magát, a fegyver pedig ugyanolyan ócska a gázpisztolyok között, mint amennyire a PA-63 szolgálati pisztolynak.

Tudom, de legalább MEGFIZETHETŐŐŐŐŐ!

Vélemény, hozzászólás?