Umarex Colt M1911 OD Green, a militáns zöldség

Az Umarex ezen modellje az egyik legszebb iskolapeldája annak, hogy ugyanazt a gázpisztolyt hányféle név alatt és hányszor lehet újdonságként eladni. A huszonéve Reck Governmentként kezdő típus 2010-es friss reinkarnációja a géppuskahevederes dobozban szállított 9 mm PAK katonazöld Colt M1911.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az őstípus még 8 mm Knall kaliberben is létezett, de az azóta született Colt és Smith and Wesson M1911-ek mindegyike már 9 mm PAK kaliberű, így tesztfegyverünk is. Az egysoros tárba 8 db töltény fér – az élesbe .45 ACP-ből is beférene 7-8 db.

Az idei újdonság műszakilag semmiben nem tér el az ősöktől, csak a csomagolás az izgalmas, és jópofa. Maga a fegyver annyiban érdekes, hogy mattzöld kerámia-alapú felületkezelést kapott, mely elvileg sokszorta tartósabb a feketére felületkezelt spiáternél. Bár voltak rajta karcok a lövészet előtt is, utóbb ezek nem szaporodtak.

Az Umarex Colt M1911 gázpisztoly gyakorlatilag teljesen spiáterből készült, de legbántóbb az benne, hogy az egyébként jól sikerült formai másolatot működésképtelen szánakasztóval és kamu-markolatbiztosítóval látták csak el. A részleges szétszerelés viszont egészen élethű, de persze itt a cső fix.

Az egész fegyver kifejezetten gyűjtőknek szánt érdekesség természetesen. 1 kilogrammos tömege, hatalmas méretei és csak single action elsütőszerkezete okán önvédelemre gyakorlatilag teljesen alkalmatlan. Nade milyen jól lehet vele élvezkedni a Band of Brothers (Elitalakulat) vagy a Full Metal Jacket nézegetése közben!

Már feltéve, ha valakinek van olyan 60 ezer forintja a megvásárlására így a válság közepén.

Vélemény, hozzászólás?