Retay S2022 9 mm PAK gázpisztoly

Retay S2022 gázpisztoly

 

A 2018-as IWA kiállításon futottunk bele először ebbe a török gázpisztoly-újdonságba, mely feltűnően jól sikerült formai másolata a franciák rendőr-csendőr-hadipisztolyának,a német SIG Sauer SP2022-nek.

Az elkészítési minőség kiemelkedően jó a török mezőnyben (35 ezer forint alatti áron 2018 nyarán, 330-as euró mellett is), különösen a műanyagtok esetében. A teljes cső acél (mint a Röhmöknél), acél a tűzfali betét, a hüvelykivető orr és a kakasban a betét is. Töröktől meglepő módon acél a rakétalövő toldat is.

A tár kétsoros, 15-ös kapacitású 9 mm PAK gáz- vagy riasztópatronból (de gyártják a civilizálz világ részére 9 mm PA Rubber traumatikus, gumilövedékes töltényhez is, de az nálunk be van tiltva.)

Két nagy hiányossága van: az egyik, hogy nem lehet tűzkészen viselni, mert sem kakasbiztonsági állása, sem repülő ütőszege nincsen, a fesztelenítőnek látszó kezelőszerv csak biztosító. Így marad a felhúzott kakassal, bebiztosítva viselés csőretöltve, de ez csak jobbkezeseknek opció.

A másik, hogy segédeszköz kell a részleges szétszedéshez, bár az összerakáshoz már nem.

Ellenben a megbízhatósága kifejezetten jó, az első tárból volt egy csőretöltési akadály, de aztán kiment belőle az egész dobozzal (Maxxtech-Pobjeda) akadály nélkül. Kipróbáltam utána a harmatgyenge S&B 9 mm PAK-kal is, azzal is kiment 10 lövés akadály nélkül.

(És nem, továbbra sincs ötletem se, hogy a Retay-t ritéj-nek vagy retájnak ejtik.)

 

(X) Köszönjük a tesztfegyvert az Önvédelmi Boltoknak, ahol 32.900- Ft-ól (MKH benne van) megvásárolhatóak.
HÉTVÉGÉN IS:
www.onvedelmibolt.hu
www.onvedelmibolt-koki.hu
Csak hétköznap:
www.gunbox.eu
A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.