Pitbull és Boxer – sokacélos-sokalus Keserű őrkutyafélék

(Mennyire beteg lett a cím, ugye?)
A lényeg, hogy méltán és sokat ostorozzuk a gázfegyvergyártókat az olcsó spiáter (cinkötvözetek) túlzott alkalmazása miatt. Ezen a téren a Keserű Műveket is volt miért szapulni, bár főleg a flóbertes korszakban. A most elkészült új Pitbull és Boxer gázrevolverek esetében viszont már csak a dob készült cinkből, a tok alumínium, az elsütőszerkezet pedig acélos.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A két revolver egyébként a két véglet – a Pitbull a legkisebb és legkönnyebb hatlövetű, a Boxer pedig a legnagyobb dob-kapacitású, hiszen ebbe brutális méretű berendezésbe 8 db fér!

A Pitbull és a Boxer egyaránt 9 mm R Knall kaliberűek, alutokosak, rendkívül praktikus DAO elsütőszerkezettel. Dobjuk oldalra kidönthető, Colt-rendszerű dobnyitással, egyidejű hüvelyürítéssel. A dobforgató koszorú és a tűzfal anyaga is ACÉL.

A Pitbullon nincs rakétavető toldatnak menet, míg a Boxernél a csőtorkolat 15 mm-es, oda integrálták ezt a funkciót.

A tesztek során a két revolverrel kb. 50-60 db Sellier and Bellot és Keseru-MFS riasztópatron lőttünk el, ebből 1 esetben volt akadály-szerűség, a Boxernél egyszer kijövő csappantyú miatt nehezn fordult tovább a dob. A hüvelyürítés viszont eléggé nehézkes.

Elmondható, hogy anyagukban ezek már kifejezetten versenyképes fegyverek. Azonban az igénytelen felületkezelés és néhol szörnyű formaterv, valamint a Pitbullnál a használhatatlan markolat sokat levon az amúgy kétségtelen értékekből.
Mindkét fegyver ára 30 ezer forint alatti 2010 őszén.

Vélemény, hozzászólás?