Keserű Gladyatör gumilövedékes puska

A Godfather, illetve az abból átalakított Lupara gumilövedékes fegyver egy klasszikus orosz dupla sörétesre épült, emiatt drága is volt. Most nézzük meg a az új, élesből átalakított kategória legolcsóbb darabját, a török Doruk Gladyatör (LOL!) 12/76-osból a Keserű Művek által pár éve konvertált fegyvert. Ennek legfontosabb hiányossága lakásvédelmi szerepkörben az, hogy csupán egycsövű, igaz, hogy egy új Godfather árából több, mint kettő ilyent lehetett annak idején vásárolni. Mint éles fegyver is a nagyon olcsók és igénytelenek közé tartozott, inkább orvvadászholmi az összecsukhatósága miatt. A puska tehát igazán akkor jó lakásvédelmi fegyvernek, ha van mellé 1-2 többlövetű eszköz is!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A töltögetés persze lassú, mint minden hasonló muzeális és gáz-riasztó gumilövedékesnél, így egy lövés – egy találathoz jelentős gyakorlás szükséges.

Tesztünkben a nagyon mélyre benyúló csőszűkítés miatt Umarex riasztóval nagyon gyenge volt, igazi erőt (100 J környéke) csak a 9 mm R Knall Lapua riasztóval mutatott. Viszont 5 méterig jó szórású volt, még a duplagolyóra töltve is 5 centin belül csapódtak be a lövések.

Ami még nem tetszett az a brutálisan erős kakasrugó – ugyanakkor viszont van passzív kakasbiztosítása, tehát megtöltve is biztonságosan készenlétben tartható a fegyver nem kívánt vendégek fogadására.

Persze vannak szerencsésebb történelmi fejlődésű országok, ahol nem csak gumival biztonságos…

Vélemény, hozzászólás?