Umarex Walther P22 9 mm PAK gázpisztoly

A német Umarex által Arnsbergben gyártott Walther P22 9 mm PAK gázpisztoly az európai piacon kifejezetten sikeres termék, pedig számos hiányossággal küzd. A népszerűségének titka kis tömege és kompakt mérete, illetve természetesen az, hogy van éles eredetije, .22 Long Rifle kaliberben. A videóból kiderül legfontosabb hátránya, miszerint nem lehet tűzkészen viselni, biztosítója pedig hiába kétkezes, nem lehet komoly fogásváltás nélkül elérni. A magyar piacon pedig a 40 ezer forint feletti új ára is megcsappantotta popularitását.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A P22 gázpisztoly előnyei közé sorolható a könnyű szétszerelés is, de itt megemlítendő, hogy a műanyag szétszedőkar bizony hajlamos a megrepedésre, de legtöbbször a felhasználó hibájából, vagy agresszív és tartós rakétázástól.

Az éles .22 Long Rifle kaliberű P22-vel ellentétben itt a cső természetesen nem kiszerelhető és a kakas sem acél, és nincs biztonsági állása sem. Pedig ha ez utóbbit beépítették volna az új P22Q változatba, akkor indokolt lenne annak sokkal magasabb újkori ára.

A P22 kisméretű markolata kifejezetten csak kisebb kezűeknek kényelmes, de ennek nyilvánvaló oka az éles eredeti “ifjúsági plinker” szerepkörre tervezett volta.

A videóban van pár akadály is vele működés közben, de ezek egyértelműen a gyenge, és hullámzó teljesítményű Gorazde-Pobjeda gyártmányú Umarex-Walther riasztópatrononak köszönhetőek.

www.umarex.de

Vélemény, hozzászólás?