Umarex Röhm RG96, a szilveszter éjszaka hőse

A Röhm RG96 az egyik legmasszívabb konstrukció a német gyártmányú 9 mm PAK öntöltő gáz-riasztó pisztolyok között. A 90-es évek második felétől gyártják, korábban a Röhm Sontheimben, 2010 tavasza óta az Umarex Arnsbergben. A videóban látható fegyver még Sontheimben született (ulm-i próbajel), de a dobozán már Umarex cimke található.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A fegyver a Bundeswehr jelenlegi szolgálati pisztolyát, a Heckler und Koch USP P8 verziót másolja, de sajnos nem tökéletesen. A hüvelykivető nyílás, a tárfenék, a szán eleje mind árulkódak lehetnek.

Ellenben a kezelőszervek működését tekintve tökéletes másolatnak tekinthető az RG96 – ami gáz-riasztó mezőnyben ritka, minta fehér holló. A valóban működő fesztelenítő és a kakas biztonsági állása nagyon biztonságossá teszik, csőretöltve-lefesztelenítve-kibiztosítva veszélytelenül viselhető.

A részleges szétszerelés is nagyon egyszerű, de az igazi erénye a típusnak masszív acélcső, a vaskos szán acélbetétes tűzfallal, a részben acél elsütőszerkezet, a túlméretes ütőszegvég – normál használat mellett gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

A fegyver tárába 9 db 9 mm PAK gáz- vagy riasztótöltény fér, sajnos a tár csak egysoros, ellentétben az éles eredetiével. A 9+1-es kapacitás azért szilveszterkor elég szokott lenni, főleg ha van póttárunk is. Van…

Az RG96 tehát maximálisan ajánlható, mert 40 ezer forint környéki ára (2010. dec.) is maximálisan versenyképes. Amire nem ajánlanám, az az önvdelem, mert hiába biztonságos, a 800 gramm körüli üres tömeg – a külső műanyagtok ellenére – és a hadipisztolyos méret napi viselésre kissé kényelmetlen. Nomeg: önvédelemre csak revolvert!!! (Lásd: RG89 videó ugyanitt)

(Jani jó helyre vágta be a képeket, így legközelebb is kérek tőle tüzet.)

Vélemény, hozzászólás?