Kuzey P122 és S900 (9 mm PAK, 17+1) gázpisztolyok

Kuzey P122 9 mm PAK, 17+1 gázpisztoly

 

A Kuzey P122 és S900 gázpisztolyok eltérő nevük és szánformájuk ellenére műszakilag 100%-osan azonosak. Hasonlít ez a Röhm RG/Mauser HSc90 vagy az Ekol ALP/ALp2 esetére – költséghatékony választékbővítés.

A 9 mm PAK kaliberű gázpisztolyok kétsoros tárjaiba 17 db töltény fér, plusz egy a csőbe, és ezek  TŰZKÉSZEN VISELHETŐEK, hiszen a belsőkakasos csak SA szerkezethez működő billentyűbiztosító is tartozik. A kakas acélbetétes, csakúgy mint a cső, a hüvelykivető orr és a helyretoló rugó vezetőrúd és a szánakasztó pedig acél. A szán iszonyúan masszív, a zártömbje pedig külön elemként került beépítésre. Ebből a masszív konstrukcióból adódik, hogy ez bizony nem egy pillekönnyű, nyári póló alá javasolt darab, bár a lekerekített vonalaival erre csábít.

A részleges szétszerelése nagyon egyszerű, egy lehúzható retesz szolgál erre a sátorvas elejénél a tokon. Ami negatívum, hogy bár acélba vágott menet van a rakétatoldatnak, de az nem jár hozzá alapárban. A 9 mm PAK Victory/Pobjeda riasztópatronokkal a gyári csőszűkítés nélkül is üzemelt, de gázpatronhoz vagy gyengébb riasztóhoz javasolt azt betekerni.

De az ár/érték arány még az elszállt euróval is kiváló 40 ezer Ft környéki.

A P122 és a sci-fibb külsejű S900 mindazonáltal nem azoknak lesz kedvence, akik élethű akciófilmsztár-fegyverekre buknak, hanem azoknak, akik a masszív konstrukciót és tűzkészen viselhetőséget preferálják inkább.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a WWW.KUZEY.HU -nak

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.