A magyar PP: FÉG 48M 7,65 mm Browning pisztoly 2. rész (+ 9 mm PAK gázpisztolyként)

Gáz és éles 48M

 

Itt a “magyar PP” sztorijának folytatása, erősen kritikai megközelítésben, mert a mi kutyánk kölyke (helyette: a sváb szomszéd farkaskutyájáé) ugyan, de azért van itt baj bőven!

Főként ami PP-hez képest módosított ütőszegszerkezetet (“liftezős” passzív ütőszegbiztosítást) illeti, hiszen tesztfegyverünk maga demonstrálta, hogy egyetlen rugó hiánya vagy törése miatt máris ütésre elsülhet az amúgy biztonsági fegyver csőretöltve.

Bár egyébként meglepően jót lőttem 10 méterről DA-ban, de minden lövés kínszenvedés volt, mert ugyan sokkal tisztább a sütése, mint a későbbi PA-63 szériának, de egy tárat így kilőni már kínszenvedés.

A videóban megmutatjuk a Keserű Művek által 9 mm PAK gáz-riasztóra alakított kivitelt is, összehasonlítva, hogy hol és mit alakítottak át rajta – a revolverezéskori sütés és a szánakasztás hiányától eltekintve ez egyébként egészen szépen működött.

Összességében mai szemmel nézve a 48M igazi értékét az adja, hogy utána mennyire vacak FÉG-pisztolyok is kikerültek a Soroksári útról…

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.