Matchguns MG4 sportpisztolyok 1. rész

Ez a pisztoly ismét a klasszikus zsiráfos viccet juttatja eszünkbe, miszerint „mégpedig ilyen állat aztán nincs”. Az olasz Matchguns MG4 sportpisztolyok esetében ugyanis tényleg nagyjából csak az állapítható meg ránézésre, hogy melyik oldalán jön ki a lövedék, és hol kell megfogni. Az összes többi alkatrésze és konstrukciós megoldása teljesen egyedi. Az egészen unikális csőtáras megoldású fegyverekből a .22 LR és a .32 SW Long Wad Cutter kaliberűt is sikerült kipróbálnunk. Ezt a videót inkább a türelmesebb, technikai rafinériák iránt fogékonyabb nézőknek ajánljuk:-)

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A csőtárból a pisztolyok egy kanálra adogatják a lőszert – tényleg, mint a sörétes puskáknál, viszont egy öntöltő pisztolynál ebből adódóan a töltetlenség-ellenőrzése erősen életveszélyes lesz. Ugyanis a tárkivétel után a kanálon marad egy lőszer, ami a szánhátrahúzás, töltényűrbe benézés után, ha elengedjük a szánt, szépen csőre is töltődik.

Az is különös, ahogy a kakas felülről lefele üt (bár ez nem példátlan), de itt a fél elsütőszerkezet is a tokfedélre került, csakúgy, mint az ergonómiailag képtelen helyre tett biztosító.

Az MG4 pisztoly igazából olyan, mint egy Forma-1-es autó, kifejezetten célszerszám, extravagáns technikai megoldásokkal, és az ehhez kapcsolódó 1400+ eurós árral.

A következő részben teszteljük többféle távra, és megmutatjuk az összerakás olaszos furcsaságait is.

(A videóban van egy baki: öntöltő csőtáras sörétesről beszélünk, és pump-action jelenetet vágtunk be, de a csőtár és a kanál ugyanaz.)

Vélemény, hozzászólás?