Cobra, a betörő-elgázosító

Valószínűleg a kellőképpen paranoid Kaliber-olvasónak számtalan hatásos megfejtése van arra az esetre, ha a betörő akkor érkezik, amikor éppen otthon van. És ezen megfejtések nem is mindegyike tartalmazza a csontfűrészt és az oltott meszet. Node, mit tegyünk akkor, ha a passzív riasztórendszereken túl is szeretnénk valami „kellemetlen meglepetést” okozni a jogellenes behatolónak, amikor éppen nem vagyunk otthon. Erre szolgál a videóban bemutatásra kerülő, új, magyar gyártású könnygázos eszköz.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

2009. júniusában fontos lépés történt a jogos védelem kiterjesztése irányába, ez a
Btk. 29/A. §, tehát a megelőző jogos védelem beiktatása, mely a 2013-tól hatályos ÚJ BTK-ban is bent maradt.

Ennek a jogi fogalomnak a kihasználására szolgál a deklaráltan nem halálos hatású, 9 mm PAK gázpatronnal üzemeltetett Cobra nevű eszköz, amit a www.aktivvedelem.hu bocsátott rendelkezésünkre.

Az eszköz felső részéből – fordított menetes megoldással – csavarhatjuk ki azt az elemet, amit fegyvernél töltényűr-cső egységnek neveznénk.
Ide kell behelyezni a 9 mm PAK gázpatront. A gázpatron egy masszív acélháló palástú hengerbe lövi az anyagot, ez oszlatja a gázt el a térben. Ugyanakkor ez a szabadalmaztatás alatt álló megoldás szavatolja azt is, hogy tényleg ne okozhasson komoly sérülést a rendszer, akkor se, ha a betörő van olyan balfék, hogy közvetlen közelről nézi, vagy rámarkol a Cobra-ra, amikor az elsül.

Ha a „cső” egység ki van véve a szerkezetből, akkor egy csavarhúzóval le tudjuk nyomni igen erős rugója ellenében az ütőszeget, és az alul megfeszített állapotban fennakad. A további tevékenységhez a biztonság érdekében tekerjük be az oldalt található biztosítócsavart, mely az ütőszeg előremozgását blokkolja.

Telepítéshez a botlódrótos aknákra gondoljunk…

Mi a jobban terülő 80 mg CS hatóanyagot javasoljuk, és kifejezetten zárt térben való alkalmazást, ekkor hatásosan teszi a betörő számára elviselhetetlenné a légkört:-)

Vélemény, hozzászólás?