Pardini SP1E, a villamospisztoly

Az Angry Bird kalandjai folytatódnak! A Walther SSP után egy újabb pontlövő csúcssportgép következik, ezúttal Olaszországból. Ez a kidolgozásán és műszaki faramuciságán is érződik. A legfontosabb eltérés azonban a hagyományos lőfegyverek többségéhez képest, hogy nem mechanikus, hanem elektromos elsütőszerkezetet kapott. Ez a videó is tehát inkább a műszaki kütyüket kedvelő geek-ek figyelmébe ajánlható.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A szürke és hideg gép benyomását keltő germán SSP mellett az alutokos Pardini a kissé reszelgetett fa markolatával is olyan kisipari terméknek tűnik. A műszaki megoldások – lásd bonyolult szét- és összeszerelés – is olyan esetlegesek, némelyik nagyon nem tűnik átgondoltnak, mint például az elsütőszerkezetbe beleérő markolatcsavar.

A Pardini SP1E is .22 Long Rifle kaliberű, ami ma már egyaránt használható pontlövészetre és gyorstüzelőpisztolyos számokban. Ebben a konkrét fegyverben is egy könnyű, gyorstüzelőpisztoly zár található.
A tár elhelyezkedése a régi Mauser Schnellfeuerpistole-t idézi, a sátorvas előtt van, kivehető, 5 db lőszert fogad be.

Az elektromos sütés és a tuningelsütőbillentyű nagyon jó sütést tenne lehetővé, de az én kezemhez kicsi a markolat és rossz helyre került a billentyű. A saját gazdája kezében azonban figyelemreméltó a szórásképe.

A Pardini SP1E is kifejezetten célszerszám, nem fegyver már a szó klasszikus értelmében. Ralf Schuman német sokszoros világ- és olimpiai bajnok is ilyen Pardini kiskaliberű fegyverrel versenyez.

Számomra viszont ez a Pardini olyan, mint a zsiráf: szép-szép, de otthonra nem kéne.

Vélemény, hozzászólás?