ASG CZ75 P07 CO2 GBB és NBB légpisztolyok

Micsoda karakterhalmozást sikerült ismét elkövetni a címben! A lényeg az, hogy két ázsiai gyártmányú, megfizethető árkategóriás (kb. 30 és 40e huf) plinker hobbilégpisztolyt sikerült tesztelni. A cseh CZ75 P07 Duty műanyagtokos szolgálati pisztolyt formázó darabok egyike Gas Blow-Back-es, a másik pedig Non-Blow-Back megoldású. De mindkettő kiválóan alkalmas kerti sörösdoboz-halomralövésre, kikapcsolódásra, illetve bizonyos mértékben az éles lőfegyver használatának gyakorlására, kiképzésre is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mindkét légpisztoly egészen élethű – formában és kezelőszervekben, hiszen airsoft alapokra épülnek, csak áttervezték őket 4,5 mm-es acélgolyókhoz.

Ami sajnos nem élethű, az a tokkal egybeöntött, nem működő jobboldali biztosítókar, illetve az, hogy GBB-s fegyver az csak Single Action sütésű. Az NBB-s esetében viszont a szánmozgás hiánya miatt folyamatosan lőni (kakas kézzel felhúzása nélkül) csak DAO üzemmódban tudunk.

1 db 12 grammos patronnal olyan 100-120 lövés volt leadható 2 joule környéki energiácskával (kb. 90-110 m/s), a szórásképek 6-8 centisek 7 méterről, ami a rövidke sima csőhöz képest remek.

Az irányzékok fixek, így ügyelni kell, hogy nem pontosan a célzott pontra hordanak már 7 méteren.

Az anyagukat tekintve spiater szánosak és belül spiáter tokosak, a kakas pedig szerencsére acélbetétes. Kiváló kis játékok egy napos hétvégére!

Vélemény, hozzászólás?