Bruni WinGun M1911 CBB CO2-légpisztoly (4,5 mm BB)

Bruni WinGun M1911 CBB CO2-légpisztoly (4,5 mm BB)

 

Az olasz Bruni-t mi gáz-riasztó gyártóként ismerjük, de ezeknek a légfegyvereknek semmi közük az olasz gyártóhelyhez, hiszen a tajvani WinGun a valódi gyártó.

Ez a légpisztoly a gyártó termékei közül a magasabb minőségi kategóriába tartozik, hiszen full fém (cinköntvény) építésű, acélbetétes kakassal, majdnem teljesen élethű működéssel, gas-blow-back (szánhátrasiklásos) működéssel. Még a markolatbiztosító és a szánakasztó is működik, egyedül a leengedett kakasnál való bebiztosíthatóságnál csorbul az élethűség.

12 grammos CO2-patront kell a kivehető szelep-lövedéktár-patrontartó egységbe betekerni, az imbuszkulcs integrálását egészen szellemesen oldották meg. A tárba 20 db acél gömblövedék fér. A blow-back megoldás ellenére csak olyan 80 lövés felett kezd kifogyni a patron. Természetesen egetverő torkolati sebességre ne számítsunk, a 4,5 mm-es acélgolyót kb. 100-110 m/s-mal lövi ki a sima csövén keresztül. Ez egy üres sörösdobozt azért még 7-8 méterről is vígan átlukaszt.

A szóráskép is ehhez mérhető, a 2,5 decis energiaitalos flakon stabilan megvan, de igazi lőtéren, igazi fémcélra 7-8-10 méterről teljesen élvezhető az edzés. Ha nem felejtjük fent a fülvédőt, még a becsapódások is stabilan hallhatóak.

Összességében a Bruni WinGun M1911 CBB légpisztoly meglepően valósághű kezelésében, tömegében, hátrarúgása persze még egy .22 LR pisztolyét sem éri el, mindezt 40 ezer Ft körüli áron (2021 elején).

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu üzleteknek!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.