Élesből gázpisztoly 2. – Taurus PT99 és BUSS GS91 (TT)

Folytatódik az “Akadályelhárítás felső szinten” videónk! De ebben a sok szívatós akadályon túl immár megmutatjuk hogyan kell részlegesen szétszerelni a Taurus PT99-ből 9 mm PAK, a TT-ből pedig BUSS GS91 8 mm Knall-lá vált fegyvereket. A részlegesen szétszedett gázpisztolyokon aztán megvizsgáljuk azt is, hogy milyen módosításokkal lettek belőlük gázpisztolyok. A TT esetében megállapítható, hogy a lengyelek alaposabb munkát végeztek minden téren, mint a hazai átalakítású Taurus-nál. Működés szempontjából is a polák viszi el a pálmát, becsavart rakétalövő toldattal és az erősebb tölténnyel néha akár 5 lövés is kimegy folyamatosan. A lángja pedig remekül néz ki szemből, lásd nyitókép.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Taurusnál érdemben csak a cső van átalakítva, de az alaposan, az új töltényűrön kívül a cső teljes huzagolt része kaliber feletti menettel van ellátva, abba kerül a szűkítés, keresztcsap, és a cső oldalról fel is van sliccelve. A reteszelőtest két oldala meg le van marva. A tokba tekert kis acélstift és a szánon levő bemarás viszont több, mint komolytalan.

A BUSS GS91 esetében viszont a TT reteszelőbordáit mind a csőről, mind a szánról lemarták, a cső pedig annyira teleakasztózott, hogy szinte át sem lehet rajta látni. A csőtorkolati menethez viszont gyárilag tartozik rakétázótoldat. A cső körül egy plusz rugó végzi a cső hátratolását, hogy a csőretöltéskor hátsó pozícióba billenjen.

A részleges szétszerelés persze a modernebb konstrukciójú Taurusnál sokkal egyszerűbb.

Összességében mindkét modell tényleg csak vitrinbe való.

Vélemény, hozzászólás?