Élesből gázpisztoly 1. – Taurus PT99 és BUSS GS91 (TT)


Ennek a videónak a címe akár “Akadályelhárítás haladó szinten” is lehetne. A két élesből átkonvertált gázpisztoly ugyanis gyakorlatilag képtelen egy tárat akadály nélkül kilőni. A Magyarországon átalakított Taurus PT99 – 9 mm PAK esetében szinte biztosan az átalakítatlan tár a folyamatosa csőretöltési hibák oka, míg a lengyel TT-átirat, a BUSS GS-91 – 8 mm Knall esetében a tervezéskor még erősebb patronok hiánya okozta a helytelen működést. Nomeg a csappantyúkiszakadások. Mindkét fegyvert egy erősebb és egy gyengébb patronnal is kipróbáltuk.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az első részben bemutatjuk az alapfegyvereket és működésüket, és próbálgatjuk a gázpisztolyokat, a második részben pedig majd kitérünk az átalakítás módjaira. De az mármost kiderülhet, hogy bármilyen jók simogatni, gyűjteni ezek az éleskonverziók, önvédelemre nem alkalmasak. Pedig milyen sokan hordják őket….Minő Guminő!!!

A Taurus PT99 a gyártó talán legismertebb modellje, a Beretta M92 továbbfejlesztéséből született. Alutokos, billenő retesztestes, rövid csőhátrasiklásos volt eredetileg. Az elsütőszerkezete DA/SA tokon elhelyezett kétkezes biztosító-fesztelenítő karral.

A TT pedig a közismert szovjet hadipisztoly lengyel verziójából lett, kengyeles-bordás reteszelésű, rövid csőhátrasiklásos, teljesen acélépítésű fegyver, csak single action elsütőszerkezettel.

A Taurus PT99 eredetileg a 9 mm Luger, a TT pedig 7,62×25 mm lőszert tüzelte.

Vélemény, hozzászólás?