Alfa G030 – gázrevolver némi extrával

A cseh Alfa éles 9 mm Luger revolveréről már van fent videó portálunkon. Most viszont egy olyan típust mutatunk be, ami el is adható a nyomorult magyar piacon. Az Alfa G030 kifejezetten olyan gáz- és riasztó revolver, mellyel egyben gumilövedéket is lehet lőni.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A gumilövedék lövési képesség persze nem újdonság, hiszen az 1990-es évek előtt gyártott német gázrevolverek többsége “alapból” tudja ezt. De a magyar Keserű Művek szabadalmai is számos ilyen modellre vonatkoznak, például a saját gyártású Magnum Defender-M, Revenge-M és a török Viperből átalakított Viper-08M típusok voltak ilyenek.

Az Alfa G030 a brno-i cég hatlövetű gázrevolvereire épül. A legfontosabb eltérés a dob kialakítása, a dob spiáter, benne a lövedékkamrát és a töltényűrt elválasztó keményfém acélgyűrű betéttel.

A csőfuratban egy hosszanti, és a csőfarnál két függőleges akasztót is találunk, így a rugalmas és lágy gumilövedéken és a lőporgázokon kívül semmi nem jön ki onnét. Emberélet kioltására alkalmas lőfegyverré nem alakítható a G030.

A revolver DA/SA elsütőszerkezetű, módosított S&W rendszerű, 6-lövetű 9 mm R Knall/12 mm gumi. Elsütőszerkezete, tűzfala, dobforgató koszorúja, csőbetétje ACÉL. Sütése igencsak kellemes mindkét üzemmódban.

A G030 torkolati energiája riasztópatrontól függően jellemzően 40-50 joule, fontos, hogy a gumilövedéket mindig zsírozzuk betöltés előtt.

Hatásos lőtávolsága olyan 3-5 méter, lehetőleg mindig mellkasra lőjjünk!

Fontos megjegyezni, hogy a hatályos jogszabályok nem tiltják sem a gumilövedék lövését gázrevolverből (mindaddig, amíg NEM szerelt lőszerrel tesszük), sem a gumilövedékes gázrevolver viselését megtöltve. Jogilag ez egy teljesen normális, átlagos gázrevolver, semmi több.

Vélemény, hozzászólás?