Ekol Tisa és Botan gázpisztoly

A 2013-as IWA-n bemutatott új műanyagtokos török zseb-gázpisztolyok immár itthon is kaphatóak. Nagy műszaki újdonság persze nincs bennük, hiszen az Ekol/Voltran Tisa a Tuna/Zaza/Little Guard átirata, míg a Botan eredetije a Volga/Agent modell. Szerkezetileg a két tesztfegyver teljesen ugyanaz, csak a kaliberük és méretük tér el. 6+1-lövetűek, de tűzkészen egyáltalán nem viselhetőek, csak cső alá töltve, így leginkább olcsó, eldobható tartalékfegyvernek elfogadhatóak leginkább.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A csak single action elsütőszerkezet kakasába acélbetét került, de ettől eltekintve persze szinte teljesen spiáterből vannak ezek a kis fegyverek. Nem véletlen, hiszen a műanyag laminált kártyás lehúzás nélkül 16-17 ezer forintban megállna a bruttó kisker áruk. Tényleg eldobhatóak akció után fájdalommentesen.

A részleges szétszerelés egyszerű, de az összerakáshoz kisméretű csavarhúzó nem árt, sőt – de ez a spiátertokos elődmodelleken sem volt másként.

A műanyagtokosság ez esetben csupán annyit jelent, hogy a spiáter tok-belsőrészre egy külső műanyag zoknit, majdhogynem markolathéjat húztak fel, minden működő alkatrész a fémtokon belül kapott helyet.

Meglepetés, hogy a 8 mm-es Tisa modellnek acél a rakétalövő toldata

A tesztek során 30-30 lövést adtunk le, semmiféle akadály nem volt, talán a nyitott szán jótékony hatása ez.

Vélemény, hozzászólás?