Tisas M1911 és PCS9 – 1. rész

A Kaliber 2014. februári számának címlap-cikkében olvashatnak részletesebben erről a két török M1911-klónról. Ezek a pisztolyok immár a magyar piacon is kaphatóak, az alacsonyabb árfekvésű, tuning-alap M1911-ek mezőnyébe tartoznak.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Műszakilag: mindkettő teljesen acélépítésű, egysoros táras, csak single action elsütőszerkezetű pisztoly, a klasszikus kengyeles-bordás reteszeléssel. A TISAS-Trabzon gyártmányai közül teszteltek esetében az egyik egy kompakt (Commander-size) 9 mm Luger kaliberű, szereléksínes modell, a PCS9, míg a fekete színű ZIG M1911 jelzésű a 8-darabos tárkapacitáson túl gyakorlatilag mindenben a klasszikus M1911A1 designt követi.

A részleges szétszerelés a teljes hosszúságú teleszkopikus ejektorrúdházas PCS9 esetében lényegesen egyszerűbb. Viszont ez a pisztoly olyan jelenségtől szenvedett, hogy a szánakasztó nem akasztja hátul a szánt a tár kifogyásakor a legtöbb esetben.

A sz 20-25 méter közötti távon szórásképük egészen elfogadható, bár a fekete M1911 irányzékait alig lehet látni, aprók, a százéves eredeti hadipisztolyéhoz hasonlóak.

Köszönjük a tesztfegyvereket a GunWorks fegyverszaküzletnek – www.gunworks.hu!

Vélemény, hozzászólás?