CZ Grand .38 Special – avagy CZolt

A cseh sört, Skorpió-géppisztolyt és CZ75 pisztolyt mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy a csehek revolverek terén is komoly minőséget tettek le az asztalra már az 1960-as években.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A mai cseh revolvereket, az Alfa és Kora modelleket flóbertként és gáz-riasztóként sokan ismerjük, de a teljesen acél, és eleve éles .38 Specialnak és .22 LR-nek készült Grand teljesen más.

Látható, hogy a minőségben, kidolgozásban felvehette a versenyt akár a korabeli amerikai modellekkel, még azok árának töredékébe került. Teljesen acél, hatlövetű, DA/SA modellek. Colt külsővel és dobnyitással, de egy plusz reteszléssel a dobkidöntő karon.

Ezek tükrében érthetetlen, hogyan sikerült a markolatot ennyire elrontani, konkrétan használhatatlan, és nem nagyon van mire lecserélni.

Igaz igy klasszikus oldtimer külseje van, az ilyesmi iránt nyitottak számára egyszerűen szép. IGAZ, Jitka Valkova, a 2010-es Miss Czech Republic valóban szebb, de sajnos kipróbálni nem volt lehetőségünk, hogy mit tud. (A lőtéren, hol máshol?)

A teszt során igencsak erős Fiocchi +P JHP .38 Spec. lőszereket hasznátlunk, ezek a gagyi markolat miatt rúgtak keményen, és pontosságban sem voltak világbajnokok. Igaz, ez sosem volt sportrevolver, de egy elhagyatott estén a Jicsinyi-erdőben kifejezetten jól jöhet. Pozor-pozor!

Vélemény, hozzászólás?