CZ BREN2 Ms 7,62×39 mm öntöltő karabély 2. rész

CZ BREN2 Ms 7,62×39 mm szétszedve

 

A cseh öntöltő sportkarabély 7,62×39 mm-es verziójának bemutatását folytatjuk ebben a részben, főként a belvilágra fektetve a hangsúlyt. Aki szedett már szét Kalasnyikov-rendszerű gépkarabélyt (a “vótamkatona, persze mesterlövészkommandósként” több milliós tábora erre már úgysem emlékszik…), az látja, hogy ez azért komplexebb feladat, főként ami a gázrendszert illeti. De amúgy felettébb logikusan össze-vissza legózható a szerkezet. Nekem csak a zár visszajátszása a tokba okozott egy kis időveszteséget…meg, hogy balfék módon a zárfogantyút kifelejtettem elsőre:-))

Ebben a videóban tizenpár lövés erejéig próbálunk pontosan is lőni, de sokkal mókásabb, hogy egykezes pisztolyként használva is sikerült találatokat bevinni mellalakba 10 méteren.

Összességében a 7,62×39 mm-es öntöltő puska mezőnyben nem sok vetélytársa akad minőségben, ergonómiában a BREN2-nek (bár a még kisebb hátrarúgású .223 Rem. verzió sok szempontból bölcsebb döntés lehet komolyabb versenyzésre). Azonban a világszínvonalú fegyverhez világszínvonalú ár is tartozik. Ez a fegyver már kis híján akkor is 7-számjegyű forintba került, amikor nem volt még 360 felett az euró.
(Csehországban amúgy csak 55 ezer korona (kb. 750 ezer Ft, de az már Európában van.))

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.