ZVI Kevin: ilyenünk is csak gázban lehet

A cseh ZVI fegyvergyár évek óta gyártja a 9 mm Browning Short kaliberű zsebpisztolyát, a Kevin-t. Mi a fegyvert csak 9 mm PAK ZVI Night Hawk gázpisztolyként ismerhettük eddig, pedig az éles még izgalmasabb műszaki megoldásokkal büszkélkedhet.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az ilyen méretű, az USA-ban hihetetlenül divatos (lásd Ruger LCP, Kaliber 2010 december, 153.) zseb-.380 ACP-k jellemzően rövid csőhátrasiklásos, billenőcsöves reteszelésűek. A csehek azonban eltérő utat választottak: a Kevin merev csövű, melynek tetején két ferde gázelvételi furat található, melyeken a kiáramló lőporgázok a szán hátramozgását késleltetik. (Egy éles pisztoly, ami top-firing:-))

A ZVI Kevin tárjába 6 db lőszer fér, bár létezik hosszabb, 8-lőszeres tár is hozzá. Szánakasztó sajnos nincsen.

A DAO elsütőszerkezet kiváló, nem reszel, és second strike lehetőség is van. A sütés és a nagy irányzékok miatt a rövid cső és csutka markolat dacára önvédelmi célra több, mint kiváló a pontossága, uralhatósága.

A részleges szétszerelés sem bonyolult, és a 2 miniatűr helyretolórugó elhelyezése is zseniális.

A ZVI Kevin egy nagyon megbízható, lapos, könnyű és jól használható zsebpisztoly, kategóriájában az egyik legjobb. Nem véletlen a légierőnél való rendszeresítés sem, a cseh pilótanőt pedig természetesen sunáznánk!:-))

Manapság viszont a fegyverrel leggyakrabban amerikai fegyverújságok lapjain találkozhatunk, mint Micro Desert Eagle. Ez is a siker egyfajta fokmérője.

Vélemény, hozzászólás?