Zoraki M906- Jönnek a törökök!

150 évig itt voltak, és most újra elárasztják (kelet-)Európa mit sem sejtő országait! Igaz, most gázpisztolyokkal és gumilövedékesekkel. Nekünk ebből csak a gáz-riasztóban van részünk, de amint a vadonatúj Zoraki M906 videóból kiderül, meglepően nagyot emelkedett a török színvonal. De egy, a használhatóságot drasztikusan lerontó hiba itt is becsúszott persze.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Zoraki 906 műanyagtokos, 9 mm PAK kaliberű gázpisztoly, egyoros 6-töltényes tárral – ez utóbbi, csakúgy, mint a tokforma sokakat bizony a német Walther P22-re emlékeztet. De ez inkább önálló konstrukció, csakúgy, mint a korábbi 914 és 925-ös modellek, melyek Magyarisztánban is forgalomba kerültek, felettébb nagy sikerrel.

A gázpisztoly jórészt spiáter, de acélbetétes a kakas, részben az elsütőszerkezet, továbbá a hüvelykivető orr és a helyretoló rugó vezetőrúd is acél. Ez utóbbin gumipuffer szavatolja a hosszabb élettartamot. Kiválóan oldották meg a könnyű szét- és összeszerelhetőséget.

A műanyagtok miatt csupán olyan 450 gramm a tömege, nagyon lapos, Allah is rejtett viselésre szánta, csakhogy egyszerűen elrontották az egészet azzal, hogy az elsütőszerkezete nem revolverező!

A csak single action elsütőszerkezet rendelkezik egyébként biztonsági állással, így csőretöltve azért viselhető, de vészhelyzetben kakast kell húzkodnunk kézzel a kritikus első lövés előtt. Igy backupnak inkább csak némi szódával ajánlható.

A tesztek során 50 db 9 mm PAK MFS és néhány SM riasztópatront lőttünk el akadály nélkül, 1 db elcsettenéssel.

Árban a 914-es modelléhez hasonló: valamivel 20 ezer alatti (2010. október). Kidolgozását tekintve az eddigi legjobb török gázpisztoly, de a revolverezés hiányában a 914-es Zoraki még mindig praktikusabb. De persze: ÖNVÉDELEMRE CSAK REVOLVERT!

(Janinak ismét volt tüze, ofkorsz.)

Vélemény, hozzászólás?