3 Gamo légpuska – 2. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX

A most folytatódó többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2,Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a Whisper IGT modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk.
Ez egy klasszikus csőletörős egylövetű, de légrugóval, integrált hangtompítóval és túldesignolt műanyag ágyazással.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mindhárom modell 4,5 mm-es, huzagolt csövű, de 7,5 joule alá lebutított, így Magyarisztánban is szabadon tartható kivitel. Mindegyik fegyver árban a 70-80 ezres mezőben mozog, de szerkezetileg eléggé eltérőek.

A Whisper IGT esetében 7,5 J alatti verzióban nem igazán éreztük a légrugós IGT rendszer előnyét, talán valamivel csendesebb a felhúzás és a lövés, mint egy rugósnál, de sajnos ez sem vibrációmentes.

Ami megrázóan rossz ezen a fegyveren az látványos műanyag ágyazás, ami felnőtt kézmérethez egyszerűen kényelmetlen. Ugyancsak gyenge pont a sátorvason belül levő biztosító, amelyet nem lehet úgy kibiztosítani, hogy az elsütőbillentyűhöz ne érnénk közben. Ugyancsak furcsa a teljesen műanyag csőszerkezet, melyben csak egy betét a huzagolt acélcső.

A rossz ergonómia okán még feltámasztásból sem igazán tudtunk olyan szórást lőni a fegyverrel, amilyenre azt mondhatjuk, hogy elfogadható.

(Köszönjük a tesztfegyvert a Fővadászboltnak!)

Vélemény, hozzászólás?