IWA 2011 6. rész – légfegyverek

Eljutottunk tehát a szabadon tartható fegyverekhez is, ezek közül most először a légpuskák-légpisztolyok kerülnek terítékre. Csakhogy a videóban látható holmik jelentős része Bananisztánban egyáltalán nem szabad, vagy csak durván lebutítva az ostoba 7,5 joule-os korlát miatt.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A jelentősebb légfegyvergyártók közül igazi újdonságot igazából csak a Diana hozott ki, az új 300 baros PCP-s légpuskájukkal, de valamiért nem éreztük úgy, hogy hasra kéne tőle esni.

A HW tusák színvariálgatása sem hozott senkit szívinfarktusközeli állapotba.

Az Umarexnél a centenáriumi M1911 CO2-os légpisztoly is csak új felirataiban, felületkezelésében és fa markolathéjaiban hozott újat, a többi újdonság sem saját gyártás, hanem kínai, török, tajvani stb. holmik átcímkézve.

Ha már török, akkor a Retay légpuskái kifejezetten szemrevalóak és szépen kidolgozottak voltak, kár, hogy a torkolati energiájuk csak mesében létezik mifelénk.

A Crosman CSI, CS1, C51:-)) vagy valami az alacsony árfekvésben kifejezetten érdekes kis GBB acélgolyós légpisztoly, de a GSG-nél látott ugyancsak airsoftból légfegyveresített SIG p226 X-five sokkal izgalmasabb volt.

Ugyancsak eredeti design a PCP-s légágyú, a Crosman Benjamin Rogue a .357-es kaliberével és max. 350 J-ig emelhető torkolati energiájával. Igen, ez már tényleg csak sci-fiben létezhet.

Vélemény, hozzászólás?