2 Umarex légpisztoly: Colt M45CQBP és Walther PPS 1. rész

Az Umarex ezen két légfegyverének, a Colt M45CQBP és Walther PPS-nek az összehasonlító tesztjét a 2014 TÉL Kaliber különszámban olvashatják. Mindkét tesztfegyver ázsiai eredetű, 4,5 mm-es acél gömblövedéket lő sima csőből, és 12 grammos CO2 patronnal. Mindkettő gas-blow-back rendszerű, de a kidolgozottságuk, kezelésük élethűsége eléggé eltérő

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mindkét fegyver “full fém”, ami magyarul persze spiátert jelent, illetve értelemszerűen a Walther alakú darab az műanyagtokos. Az acélgolyó üzemanyagnak köszönhetően a tárkapacitásuk nagy (18-19 db), ellenben szórásképük inkább a max. 7-10 méterről sörösdoboz gyilkolászást szolgálja.

Az M1911 ezen szereléksínes változatát egyes amerikai katonai speciális egységek alkalmazzák éles eredetiben, persze az .45 ACP kaliberű, míg a valódi PPS egy szuperlapos szolgálati kaliberű egysoros táras önvédelmi pisztoly.

Az M1911 alakú légpisztoly tár-szelep egysége egyben kivehető, míg a Walthernél kis vékony lövedéktárat és érdekes patronbecsavaró megoldást találunk.

Ebben a videóban a védőszemüveg, a napszemüveg és az arcom kitakarása egészen kreatívan lett megvalósítva, May the force be with you!

(Köszönjük a tesztfegyvereket az Umarexnek és a Magnum Vadászboltnak.)

Vélemény, hozzászólás?