Mechanikus pontosság – pisztolylövészet 100 méterre

Fogadjunk, hogy sok kis idióta fogja majd a kommentekben félreértelmezni ezt a videót is. A videó ugyanis nem arról szól, hogy mennyire klassz pisztoly a PA-63 vagy az R78, és 100 méterről lekaszálható velük a gonosz ellenség. Mert nem.
Ez a videó azt mutatja meg, hogy az akármilyen vacak fegyverek MECHANIKUS pontossága – a humán faktort kikapcsolva – mennyivel múlja felül azt, amennyire egy átlagos felhasználó tudja a fegyvereit használni.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A humán faktort Csomán János esetében kikapcsoltnak tekinthetjük, hiszen ő gyakorlatilag lőporfüstöt lélegzik be, és lakcímkártyáján is a LŐTÉR felirat olvasható állandó tartózkodási helyként.

Egy átlagosan kiképzett magyar rendőrtől nemhogy a 100, de a 25 méterre levő mellalak is teljes biztonságban lenne.

Azt se kezdjük el firtatni, hogyha pisztollyal ilyen messzire lehet találni, akkor minek a puska? Éles szituációban azért sem reális ilyen távolságra lőni, mert nem tudjuk pontosan az itt kimért távolságot, nem marad nyugodtan egy helyben a cél, és mi sem célozhatunk nyugodtan és minden körülményre ügyelve (légzés, fényviszonyok, fegyverfogás, sütés.)

A videóban FÉG PA-63 (9×18 Makarov), R78, 48M (7,65 mm Brg.), Astra 300 (9 mm Br. Short) pisztolyok és egy Rossi 2″ .38 Special snubbie bizonyitják, hogy leginkább az számít, ki van a fegyver mögött.

Vélemény, hozzászólás?