BUL SAS, a héber latino 2011

Az M1911 pisztolyok százéves évfordulójának szenteljük a 2011 ŐSZ Kaliber különszám jelentős részét (megjelenés: 2011 szept. 01.), így annak ez a BUL SAS pisztoly fog díszelegni a címlapján. Mivel a gyártó izraeli, így természetesen kék-fehérben. Viszont a tok műanyag alsórészre pedig a spanyol SPS terméke, így ismét egy szép internacionalista kooperációval állunk szemben.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az STI/SVI által lassan több, mint két évtizede megalkotott 2011-konstrukció jellegzetessége a hibrid aceél-műanyag tok, mely nagy kapacitású kétsoros tárat fogad be. Így az IPSC-versenyzők körében abszolút favorit ez az elrendezés. (A kezelőszervek maradtak normál M1911-szerűek.)

A mi tesztfegyvereinknek is kétsoros a tárja, 9 mm Luger kaliberben 18, .40 S&W lőszer esetében pedig 16 db fér bele. A tártölcsérnek köszönhetően a tárcsere villámgyors, lásd a videóban demonstrálva.

De a lövéseket is nagyon gyorsan lehet leadni egymás után, hiszen a nehéz acél szán és a bull cső derekasan felemészti a hátraható impulzust.

Ráadásul a teszt során kifejezetten megbízhatónak és jó szórásúnak is bizonyultak ezek a fegyverek, a megbízhatóságban talán a csőszakállra telepített adogatópályának is köszönhető.

A részelges szétszerelés az, amit M1911-ekben mindig is utáltunk, ez itt sem volt egyszerű, és segédeszköz is kell hozzá.

A BUL SAS árában az amerikai eredetieknél sokkalta olcsóbb, kb. 300 ezer forint.

(A tesztfegyvert köszönjük a www.tactical.hu szaküzletnek.)

Vélemény, hozzászólás?