Smith&Wesson M337-1 AirLiteTi .38 Special+P revolver

SW M337-1 .38 Special+P, 5-löv.

Ez az a szituáció, amikor tesztrevolver tömege nem haladja meg a kulcscsomómét. Vagyis 400 gramm alatti, de mégis a már önvédelmi/szolgálati cálra is alkalmas .38 Special+P lőszert tüzeli. (Abból is a JACKETED, azaz köpenyelt a javasolt, mert az ólomlövedéket egy erősebb lőszer esetében a hátrarúgás miatti a tehetetlensége kihúzhatja a hüvelyből és ezzel elakasztja a dob forgását.)

A pillekönnyű revolver az AirLiteTi széria egyik korai darabja, vagyis az alutokhoz és alu csőköpenyhez 5-lövetű titándob párosul. A 2″-es csőhosszú és csutka markolatú testvérei verték már véresre a kezemet, de ez kifejezetten uralható, és szinte már élvezetes volt lövészet során, mert a 3″ cső ad el öl egy kis plusz súlyt, a gumimarkolat alul pedig elég hosszú, hogy a kisujjam is ráférjen.

Egy kézzel lőni vele azért így sem egy leányálom, és 2-3 dobnyi elég is volt belőle. Két kézzel azonban még revolverezve is teljesen értelmes, emberfejnél kisebb szórást lőttem vele 10 méterről, de gyengébb .38 Special Wad Cutterrel, kissé odafigyelve még akár klasszikus pontlövő minősítés is meglőhető vele gond nélkül.

A lényege ennek a kivitelnek az univerzalitás. Kis mérete és tömege okán kiváló önvédelemre, de a nagyszerűen látható fénygyűjtős célgömbje és állítható nézőkéje okán akár hobbi sportcélra is alkalmas. 10 dobnyi ellövése pedig még nem fájdalmas, hanem egészen élvezhető.

Ami pedig egy plusz pont neki: ez egy olyan korai darab, hogy a Clinton-féle kulcslyuknak még nyoma sincs!

 

A gyártó oldala:

www.smith-wesson.com

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.