IWA2014 – pisztolyok és revolverek 2.

Folytatjuk az IWA-2014 fegyverkiállítás pisztoly és revolver újdonságainak bemutatását – bővebben majd a 2014. áprilisi (192.) Kaliberben lesz olvasható a témakör. Amint megszokott ezúttal sem csak pozitív élményeink voltak, csalódást keltett például a SIG új kakasnélküli pisztolya, a P320 (Glockék röhöghetnek rajta), de a Taurus Glock-klónja még siralmasabb volt.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Elképesztően izgalmas volt azonban a szomszédos Szlovénia Arex nevű (számunkra eddig ismeretlen) cége, melynek Zero1 nevű szolgálati jellegű pisztolya kifejezetten egyedi megoldásokat is felmutatott. Eközben nálunk lassan a FÉG romjait is benövik a gyomok, ami nagyon fájdalmas…”saját hazámban!”:-)

A Rex Zero1 pisztoly alutokos, SIG P226/228 méretű/formájú, de bőven merít a Zastava 99-ből, és van egy kétkezes tokbiztosítója, avlamint tárkioldója is. Tárja pedig szokatlanul nagy kapacitású a spirálrugójának köszönhetően.

A videóban török HiPower, új Alfa csőköpeny-design, és műanyagtokos orrszarvú (Chiappa Rhino Pili-Lite .38 Special) is megtekinthető.

És az IWA-újdonságoknak még koránt sincs vége!

Vélemény, hozzászólás?