3 Gamo légpuska – 1. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX

A most kezdődő többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a CO2-os Extreme ismétlő pump action modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk. Mindhárom modell 4,5 mm-es, huzagolt csövű, de 7,5 joule alá lebutított, így Magyarisztánban is szabadon tartható kivitel. Mindegyik fegyver árban a 70-80 ezres mezőben mozog, de szerkezetileg eléggé eltérőek.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az Extreme CO2 esetében a gyors ismétlés lehetősége és az éles sörétesre hasonlító külső erősen növeli a fun-faktort. Azonban az irányzékok (törékeny célgömb, pontos lövésre alkalmatlan és nem állítható nézőke), a nyúlós sütés és az illesztések minősége erősen lerontja a fegyverben rejlő potenciál kihasználását.

Kritikával illethető még a sátorvas elejére helyezett, a lövő kezével elérhetetlen biztosító is, de ez még mindig jobb, mint a többi tesztfegyver sátorvason belül elhelyezett manuális biztosítója.

A Gamo ezen modellje a Model 1200 utódja, de sajnos jópár ponton érdemes lenne módosítani, hogy valóban öregbítse a márka hírnevét.

A tesztelt modell 88 grammos patrontól üzemel, forgótárja 10 db diabolót fogad be.


Köszönjük a tesztfegyvereket a Fővadászboltnak!

Vélemény, hozzászólás?