Umarex Beretta M92F CO2-légpisztoly

Az Umarex anno az 1990-es években nagyot robbantott a Walther CP88 CO2-os légpisztollyal – mára jóval meghaladta az eladás az 1 millió darabot. Annak szerkezetére, táraira alapozva egész fegyvercsalád létesült, melyek leginkább csak külsejükben térnek el, belül nagyon hasonlóak. Most a Beretta M92F alakú és feliratú német terméket mutatjuk be. A légpisztoly huzagolt csövű, 8-lövetű belső forgótáras, teljesen fémépítésű (cinköntvény), így nehezebb a légpisztoly, mint az igazi. Az energiaforrás a jól ismert 12-grammos CO2-patron, mely a markolatban kapott helyet. A Beretta alakú markolata eléggé vaskos, DA/SA sütése pedig eléggé kemény, nyúlós, szerintem a széria más tagjaival élvezetesebb tud lenni a hobbilövészet. A légpisztoly új ára alapkivitelben 50 ezer forint körüli.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A légpisztoly nézőkéje imbuszkulccsal oldalban arrébb állítható, de a magasságban állítható nézőke durván feláras, csakúgy, mint a nikkelezés és a famarkolat.

Van a légpisztolyból kompenzátor és hangtompító-imitációs kivitel is, de abban nincs hosszabb cső. A csúcsmodellek ára, pláne felszerelt red dottal akár a 100 ezer forintot is megközelítheti. Gyárilag 2 db tárral szállítják.

A torkolati energia kb. 3-4 joule, tehát bőven alatta marad a jogszabályban előírt 7,5 J-os limitnek, így természetesen szabadon tarthatóak ezek a légfegyverek.

Vélemény, hozzászólás?