Cobra Adder 5-lövetű számszeríj 1. rész

Cobra Adder 5-lövetű számszeríj

 

Elöljáróban: a számszeríjászat még eléggé új nekem, ezért elnézést kérek, ha fegyvertechnikai szakkifejezéseket használok időnként a megfelelő íjászati szakzsargon helyett!

Viszont éppen azért ragadta meg a fantáziámat előbb a Cobra System R9, majd az erre ráépülő Adder modell, mert egyfajta hibridje egy gépkarabélynak és egy számszeríjnak. Már ránézésre is, hiszen a hosszában állítható válltámasz, a rugós stiftek, a modularitás, a tár kifogyásának jelzése, a szereléksínek mind olyan ismerősek egy rendes fegyverb.zinak.

Azonban az Adder igazi érdekessége a tetején trónoló 5-ös rugós adogatású tár és az alsókaros felhúzás, amelyek a “tűzerőt” (hehe) egy új szintre emelik.

A tárasság teljesen egyértelműen egy német megszállott, Jörg Sprave munkásságát dicséri – érdemes ellátogatni a kissé őrült fickó videócsatornájára, és ott is megnézni kreálmányait, meghallgatni őrült kacaját!:-)

Még egyszer hangsúlyozva, hogy nem vagyok gyakorlott számszeríjász (sőt), nekem kifejezetten örömteli volt, hogy 15 méterről szabad kézből 5-ből 4 vessző kézfejnyi területen csapódott be, 50 méteren fekve pedig ugyanígy 5-ből négyet beleküldtem a lőlapba (egyre erősödő szélben). Ott azonban már akkora a vessző esése, hogy kb. 10 centivel a lőlap fölé kellett tennem a szálkeresztet.

Cobra Adder elsősorban mókázásra jó, kiélni azt, hogy van egy többlövetű, egészen erős és mégis csendes, FULL LEGÁLIS eszközöd, amivel tudsz – MEGFELELŐ GOLYÓFOGÓ MELLETT – jogszerűen célba lőni saját, körülkerített telkeden. A számszeríjak Magyarországon szabadon tarthatóak, töltetlenül, elcsomagolva szállíthatóak, lőtéren vagy körülkerített magánterületen, a biztonsági szabályok betartásával használhatóak – ahogy mi is tettük.

Hogy mennyire atomdrága? 120-150 ezer Ft – hááát, ennyiért lassan már használható, valóbannémet 7,5 j alatti légpuskát sem nagyon kapni.

Nagyonnagyonsokadrészt meg terület/tanyavédelemre utolsó védvonalként alkalmazható, ahol SzTFO-kban a 12-es pump action shotgunt használnál buckshotra töltve. (HA van disznó, vagy affinitás csontot flexelni, cementezni stb., különben te mész az előzetesbe, a vagyonod meg az ügyvédnek, ha a hatóságok tudomására jut.)

 

Köszönjük a teszteszközt a www.onvedelmibolt.hu -nak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.