A bemutatkozás és kézfogás ALTERNATÍVÁI támadás esetén – ÚJABB REAKCIÓ dr. Végh József jótanácsaira

Kedvenc médiaszemélyiségünk, az önvédelem- és fegyvertartás-gyűlölő rendőrségi kriminálpszichológus és túsztárgyaló, Dr. Végh “A4-es papírlap” József ismét kolosszálisat alkotott a KÉKFÉNY c. műsorban. Erre szerény reakciónk ez a kis videócska, amelyben magunkat is nehéz volt komolyan venni az elhangzottak tükrében.

A lényeg, hogy emberünk miután a tűzharcban a magunk elé tartott A4-es lapot tartotta optimális védelemnek (http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/onvedelmi-papirlap-avagy-a-rendorsegi-szakerto-tanacsai/) most azt nyilvánította ki, hogy amennyiben valami csoda folytán a telefonhívásunkra nem várna rendőrosztag a következő megállóban (és a támadó addig nem szúrna le, verne széjjel), akkor a kötözködésre, meginduló támadásra az a helyes megfejtés, ha “BEMUTATKOZUNK ÉS KEZET FOGUNK” a támadóval, aki ettől elmegy.

(Itt a konkrét riportban kifejezetten a zárt tömegközlekedési eszközön megtörtént, nagyrészt erősen tudatmódosított tettesek által elkövetett késelések, ütlegelések volt a téma.)

Itt olyan dőreséget javasolni, hogy veszítsünk időt és teret (menjünk oda) a bemutatkozással, kéznyújtással (eggyel csökkentem az elhárításra alkalmas testrészeim számát) az több mint hiba, az BŰN.

A bemutatkozó bohóckodás tényleg maximum egy autós közlekedési anyázásnál ESETLEG működhet, de akkor AZ IS, sőt még inkább, hogy elsétálunk.

Egy olyan szituban, ahol nincs kiút, nincs hely kitérésre az ugyanolyan életveszélyes baromság, mint az első verziója, hogy rendőrt hívni, aki a következő megállónál vár…aztán körberajzol.

Ebben a videóban megnéztük mire elég a bemutatkozás-kézfogás elpocsékolt 5 másodperce, ha:

– a támadó mégsem veszi a lapot és késsel vagy ütőeszközzel támadni kezd

– legális önvédelmi eszközzel védjük meg magunkat (gázrevolver, gázpisztoly, gumiképes gázrevolver)

– jogállamban rejtett viselésű lőfegyvert használunk.

Végh doktor véleménye ellenére nekünk ez utóbbi eszközös opciók határozottan életképesebbnek tűntek. De biztos bennünk van a hiba. Nem járunk villamossal, valószínűleg azért.

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.