3 Gamo légpuska – 3. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX

A most folytatódó többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2,Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a csőletörős, rugós Hunter DX modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mindhárom modell 4,5 mm-es, huzagolt csövű, de 7,5 joule alá lebutított, így Magyarisztánban is szabadon tartható kivitel. Mindegyik fegyver árban a 70-80 ezres mezőben mozog, de szerkezetileg eléggé eltérőek.

A három tesztelt Gamo közül messze ez a legjobb tapasztalataink szerint. Sokkal ergonomikusabb az előzőekben bemutatott két “fekete harcosnál”, és sokkal jobb szórást is tudtunk lőni ezzel a klasszikus kialakítású modellel. Ráadásul úgy, hogy a lövészetet még élveztük is bár egy “Szlávia legendásan iszonyatos pusztítóerejét” megközelíteni sajnos nem állt módunkban.:-)))

Bennünket az új Hunter DX-ben csak a műanyag túltengése aggaszt, mert letörésre hajlamos célgömböt aránylag olcsó pótolni, de a csőfari tömb az bizony teherviselő elem. A régi 440 Hunteren ez bizony még acélból készült.

(Köszönjük a tesztfegyvert a Fővadászboltnak!)

Vélemény, hozzászólás?