Kuzey A100 és F92 (9 mm PAK, 17+1) gázpisztolyok

Kuzey A100 és F92 9 mm PAK, 17+1 gáz-riasztó pisztolyok

 

Az idei IWA-2019 kiállításon bemutatkozott Kuzey Arms gázpisztolyai közül az M1911-alakú modelleket már bemutattuk, most a külsőkakasos műanyagtokos A100 és F92 kerülnek sorra. Ez a két gázpisztoly ugyanis lényegében tök ugyanaz, ízes német szóval “baugleich”. Csak az egyik zárt szánt (A100), a másik kicsit hosszabb csövet és nyitott “nagyberettás” szánt kapott (F92), és van egy harmadik tesó is: az S320. Mindegyik 9 mm PAK (épelméjűbb belügyi garnitúrájú országokban: 9 mm PA Rubber) kaliberű, kétsoros tárjukba 17 db töltény fér hivatalosan, de nekem belement 18 is.

Elsütőszerkezetük DA/SA külső kakasos, amihez van egy működő markolatbiztosító, és annak bekapcsolát állapotában több, mint 20 mm billentyűút – tehát csőretöltve, felhúzott kakassal tűzkészen viselhetőek. Maga a trigger reset sokkal rövidebb úttal bír, így gyorsan lehet vele tüzelni.

A műanyagtok jó fogású, szereléksínes és anyagában színezett a homokszínű is. Részleges szétszerelése egyszerű, kakasában acélbetét van, de acél a hüvelykivető orr, a csővetét, a szánakasztó, a szánban a szánakasztó betétjénél is az, valamint a helyretoló rugó vezetőrúd is acél. Masszív fegyverek, sok szilvesztert kibírnak. Igaz a rakétalövő toldat extra hozzájuk, ellenben adnak egy kb. 3 mm-es furatú csőszűkítést. A tesztben használt 9 mm PAK Victory/Maxxtech riasztóval e nélkül is tökéletesen megbízhatóan üzemeltek.

(x) Árukat tekintve 35 ezer forint alatt vannak MKH-laminátummal együtt. (www.kuzey.hu)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.