Keserű Rubber Meteorite 1. rész

A 2015. februári Kaliberben (202.) olvashatnak részletes cikket a 40 mm-es kétlövetű gumilövedékes kéziágyúról, a Keserű Rubber Meteorite-ról. A nem halálos hatás a 220 joule környéki torkolati energia miatt sokakban kétségeket ébreszthet, de ne feledjük: a lövedék is borzasztóan nagy, 40 mm-es. A videóban demonstráljuk, hogy egy .22 LR 2,5 grammos ólomlövedéke, zsebpisztolyból kilőve mennyivel nagyobb átütéssel bír, pedig csupán 80-100 joule.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Rubber Meteorite esetében, hogy a 200 joule feletti teljesítményt elérjék, a .45 Knall (.45 R Blanc) riasztópatront használják kivetőtölténynek, melyet jelenleg semmilyen más, új gyártású fegyver sem alkalmaz.

A Rubber Meteorite kétkakasos, egybillentyűs, csak single action elsütőszerkezetű fegyver.

A fegyver muzeális besorolású, szabadon tartható lakásvédelmi eszköz, anyaga teljesen acél – hátránya, hogy csak kis szériában, megrendelésre készül.

A kidolgozás minősége a kb. 60 ezer forintos árnak megfelelő (a teljesen műanyag francia polgári Flash-Ball Compact kb. 400 euró). Nyers, vaslemezekből lézervágással, vascsövekből hegesztéssel gyártják. Nem az esztétikai élményért vásárolják.

Megjegyzem 2 db 40 mm-es kályhacső “köré” a franciák sem alkottak sokkal szebbet.

Köszönjük a tesztfegyvert a Keserű Műveknek!

Vélemény, hozzászólás?