ATLAS AGS-15M gumilövedékes 2-lövetű pisztoly

ATLAS AGS-15M gumilövedékes 2-lövetű pisztoly

 

Az Atlas Network/Globserver cégcsoport által gyártott 15 mm-es gumilövedékes muzeális kétlövetű derringerrel, melynek öntöltő pisztoly alakja van, egy mini tesztcikkünkben már foglalkoztunk online felületünkön, lásd: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mini-tesztcikk-atlas-ags-15m-gumilovedekes-derringer/

Most videóban tekinthető meg mit tapasztaltunk tesztelésekor. Alapvetően a sokak által ekézett csutka markolat és nem kislányos sütés ellenére 5 méterig stabilan eltaláltuk a mellalakot (sőt), de ez rendszeres gyakorlás nélkül érthetően kihívás lesz sokaknak. Mondjuk a rendszeres gyakorlás minden lövedékes önvédelmi eszközre kötelező előfeltétel a hatékony védelemhez. 7 méterről már a mellalaknál nagyobb a szórás, 12 méterről meg inkább szerencsejáték (persze onnan már a 100 joule környéki energia fele-kétharmada is elfogyna.)

Tesztek során már bőven 70 lövés felett járok, az egy elcsettenésen túl akadály nem volt.

A masszív, acél-alu konstrukciójú, de alig fél kiló körüli eszközön van kritizálnivaló (hegesztési nyomok, sorjás műanyag, szánból kiálló töltényűrköteg-rögzítő), a legtöbben azonban azért támadják, mert kiváló viselhetősége ellenére MUZEÁLIS, nem pedig gáz-riasztó kategória, így közterületi viselésére nem lehet engedélyt kérni:-(((((. Vagy bekockáztatja a nem csak lakás/birtokvédelemben gondolkodó a szabálysértési bírságot, mint egy gyorshajtásnál.

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.