Rubber Protector – gumilövedékes rakétapisztolyból

A Keserű Művek által gumilövedékes muzeális fegyverré alakított szovjet SzPS-2 rakétapisztoly tesztjéből korábban már mutattunk be ízelítőt, illetve írtunk a Kaliber magazin egy korábbi számában. Azonban a fegyver sorozatgyártása csak napokkal ezelőtt kezdődött el. A szériában készült pisztoly esetében szerencsére orvosolták a két legfájóbb hibát: került végre célgömb a fegyverre, valamint a töltényűri betét lehetővé teszi a hüvelykihúzást akár körömmel is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A lényeg persze maradt változatlan: teljesen acél felépítésű egykori katonai/rendvédelmi rakétapisztolyból 9 mm R Knall/28 mm gumilövedékes nem halálos fegyver született. Az egylövetűség persze fájó hiányosság, hiába a brutális 150-170 joule-os torkolati energia, így a Rubber Protector csak akkor az igazi, ha van mellé valami többlövetű védelmi eszköz.

A Rubber Protector nagyon egyszerűen kezelhető, csak SA sütésű szerkezet, kakasa csak teljesen meghúzott elsütőbillentyűnél éri el az ütőszeget.

A fegyver azonban szerintem sokak számára kevésbé, mint potenciális önvédelmi eszköz érdekes, hanem afféle történelmi ereklye (ezért is a sok világháborús részlet), hiszen az átalakítás alapjául valódi, egykori szovjet és csehszlovák gyártású hadieszközök szolgáltak!

(Árát tekintve kissé magas: 30 ezer forint körüli.)

Köszönjük a tesztfegyvert a Keserű Műveknek, a videó forgatásában a segítséget pedig Thomasternek a www.9mm.hu fórumról!

Vélemény, hozzászólás?